הילדים של מחר / Children of Men
בימוי: אלפונסו קוארון
פסטיבל: אוטופיה | 2023 > 2024
מדינה: בריטניה, ארה"ב
שנה: 2006
משחק: קלייב אוון, ג'וליאן מור, מייקל קיין, צ'יווטל רג'יופור
זכויות:
שפה: אנגלית
אורך הסרט: 106 דקות
כתוביות: עברית
תקציר:
הילדים של מחר (Children of Men, 2006) הוא אחד הסרטים הטובים ביותר של המאה ה-21, בוודאי שבסקר בלתי מייצג שנערך בקרב צוות אוטופיה. יצירת מופת של הבמאי העולה דאז, אלפונסו קוארון, עיבוד לספרה של פ.ד. ג'יימס (ילדי האדם) מתאר את המציאות הדיסטופית של לונדון ובריטניה בשנת 2027. המגפה שהכתה בעולם שככה, אך הותירה את נשות העולם עקרות כולן. האנושות כולה ניצבת בפני כליה, אך לא בקול נפץ, אלא ביבבה. הסוף אינו מלחמה גרעינית, אסטרואיד קטלני, המכונות לא התקוממו, אנו ממשיכים להתקיים, אט-אט פחות ופחות, דועכים בקול ענות חלושה. כיצד נראה עולם שכזה, מי חי בו? איך ובעיקר – למה?
תיאו פארון (קלייב אוון) אקטיביסט לשעבר, מקבל פנייה מאשתו – גם היא לשעבר (ג'וליאן מור), לסייע לה במשימה מסוכנת. דרך המסע של תיאו מראה לנו קוארון (בעזרת עבודת המצלמה הפלאית של עמנואל לובצקי) כיצד נראה עולם שוויתר, אך ממשיך להתקיים, כיצד נראית חברה שאיבדה כל אפשרות לעתיד, חיה בהווה מתמשך ודועך בו אין נאיביות וצחוק, משחק, שעמום וחלילה דמיון – אלו אומנויות נשכחות ומיותרות.
הסרט מעמיד חזון ויזואלי מטריד ומרגש ותחזית מזעזעת אך מדויקת לא פעם, עבור העולם בו אנו חיים כיום, עולם חסר יציבות של הגירה המונית, בדלנות ולאומנות, גזענות ופשיזם, פערי מעמדות שוברי שיאים ומעל לכל – הכל ממשיך כביכול כרגיל. הסרט זכה לשבחים על הצילום והבימוי והיה מועמד לשלושה פרסי אוסקר: התסריט המעובד הטוב ביותר, הצילום הטוב ביותר והעריכה הטובה ביותר.