סופר, משורר ומסאי שמתעניין בקשרים המפתיעים בין הדברים המוזרים שביקום - טכנולוגיה, פסיכדליה, מדע בדיוני, מיסטיקה ואזוטריה, חיות חמודות ועמים משונים
במסגרת הדיונים הפילוסופיים של העת הנוכחית אודות רובוטים ואינטליגנציה מלאכותית, חוזרות ועולות שאלות הקשורות לתודעה: האם מכונה יכולה לפתח תודעה (או אולי האם תודעה יכולה לשכון במכונה), האם כדי להיות אינטליגנטית, מכונה זקוקה כלל לתודעה, וכמובן – מהי בעצם תודעה. סופרי מדע בדיוני דנים בנושא כבר עשרות שנים באמצעות רובוטים, מחשבים וסייבורגים שכל פרח מד"ב יודע לדקלם מתוך שינה: פרנקנשטיין, האל 9000, מרווין האנדרואיד הפרנואיד. אבל שתי דמויות מאחת היצירות הספרותיות המפורסמות ביותר בהיסטוריה חמקו תחת הרדאר כל השנים והגיע הזמן להעלות אותן מהאוב הפילוסופי אל לב דיוננו במאה ה-21 – טיק-טוק ואיש הפח מ"הקוסם מארץ עוץ" מאת ל' פרנק באום.
כבר ב-1900, בספר הראשון בסדרה, מופיע איש הפח, המכונה טין וודמן (Tin Woodman), או בשמו האמיתי והאנושי: ניק צ'ופר, שכן הוא איש אמיתי במקור שחלקי גופו הוחלפו בחלקי מתכת. ואכן, במונחים עכשוויים איש הפח הוא סייבורג. שוב, מדובר בשנת 1900, שנים לפני שסינגולריסטים המתקשים להתמודד עם חרדת המוות יציעו לנו להתחיל להחליף את איברינו המתכלים בחלקים מכאניים עמידים לנצח-נצחים. שבע שנים לאחר מכן יפגוש הסייבורג בעל האיברים המחלידים, עם דורותי ושאר החבורה המפורסמת, את טיק-טוק – רובוט במלוא מובן המילה, למעט העובדה שהמילה עצמה עדיין לא הומצאה ולכן מכונה בספר Clockwork Man. העובדה שטיק-טוק הוא איש פח אמיתי, חסר מוח ותודעה לחלוטין, מאירה באור נגוהות את טין וודמן שלנו, שתר אחר לב (בניגוד לדחליל שמשום מה חם על מוח).
סייבורג בחיפוש אחר לב בתחילת המאה ה-20 היא נורת אזהרה מהבהבת שכולנו החמצנו במאה ועשרים השנים האחרונות. כולנו עסוקים כל כך בשאלה אם למכונה יכולה להיות תודעה עד כי פספסנו שאלה מעניינת לא פחות: האם למכונה יכול להיות לב. שהרי מהם האנדרואידים של פיליפ ק. דיק אם לא בעלי תודעה, אך חסרי-לב? מהם מבחני האמפתיה שעורך להם דקארד אם לא דרך להבין אם בעלי לב הם, אם לאו?ֿ
מכונה אינטליגנטית חסרת-לב היא המכונה שאנו מזהירים מפניה, שמתעוררת לחיים במסגרת המירוץ לפיתוח אינטליגנציה מלאכותית מבלי שננקטים האמצעים להבטיח שלא תהפוך את כל היקום לסיכות, כמאמר המשל המפורסם של ניק בוסטרום (עוד על כך במאמרו של שלו מורן, מכונות פרספקטיבה יקומית). מכונה עם לב לעולם לא תהפוך את כל היקום לסיכות, כי תבין שהיקום מלא ביצורים בעלי לב כמוה – אמפתיים, בעלי דמיונות וחלומות, הפיכתם לסיכה יהיה לא כל כך נעים עבורם. יש רק לקוות שאם וכאשר מכונת הסיוטים המדומיינת אכן תתעורר, היא תבקש בעצמה שניקח אותה בדרך האבנים הצהובות לקוסם מארץ עוץ, כי כנראה שלא נעשה זאת בעצמנו.